Skip to content

Hoe overleef ik de middelbare school?

Groepstraining voor tieners uit groep 8

Gun jij je kind om met meer zelfvertrouwen een frisse nieuwe start in de brugklas te maken?

Voor tieners verandert er veel in de overgang van de basisschool naar de middelbare school. In deze fase komt er veel op hen af en als ouders kan dit ook overweldigend zijn. In deze fase kampen veel tieners met onzekerheid en proberen zij grip te krijgen op zichzelf en de wereld om hen heen. In de groepstraining ‘Hoe overleef ik de middelbare school’ oefenen tieners met nieuwe vaardigheden, zodat zij flexibeler om kunnen gaan met moeilijke situaties en ontdekken wat voor hen belangrijk is.

Hoe ziet de training eruit?

De training wordt gegeven door 2 gespecialiseerde kindertherapeuten. We maken gebruik van de nieuwste methodiek binnen de psychologie: Acceptance and Commitment Therapy (ACT4life). Met ACT leer je onder andere ontdekken waarom je doet wat je doet en te verdragen van wat lastig is. Maar bovenal leer je dat je er mag zijn, zoals je bent.

 

In 8 bijeenkomsten gaan de tieners met metaforen en ervaringsgerichte oefeningen aan het werk om hun gedachten, gevoelens en gedrag beter te leren kennen, zodat zij goed voorbereid naar de middelbare school gaan. We doen dit onder het motto: wij leren van elkaar en ondertussen onszelf beter kennen. Er is ruimte voor individuele hulpvragen, waarbij het groepsproces ondersteunt. Bij de eerste en laatste bijeenkomst worden ouders ook uitgenodigd.

Praktische informatie

Aantal bijeenkomsten: 8 bijeenkomsten van 1,5 uur

Wanneer: iedere vrijdagmiddag, start 17 mei

Waar: Praktijk Roets, Koningsweg 2-25

Maximaal aantal deelnemers: 8

Kosten: € 285 

Contact

Neem gerust contact met ons op

Telefoon

035 - 5337501